God glasyr till kakor:

Karin Franssons recept vecka 17, 2004

¼ dl vispgrädde
½ dl strösocker
½-1 msk ljus sirap
½ msk smör

Blanda ihop grädde, socker och sirap i en kastrull och låt blandningen småkoka i ca 15-20 minuter tills den är alldeles simmig. Dra av och klicka ner smöret. Rör om och låt glasyren svalna. Glasera kakan och strö gärna över syltat apelsinskal eller rostade mandelspån.

Florsockerglasyr:
2-2½ dl florsocker
2 msk citronsaft, apelsinsaft eller flädersaft

Rör ut florsockret med saften så det blir lagom tjockt. Byt ut saften mot arrak eller vatten och en aning kakao.

Kaffeglasyr:
75 g smör
½ dl starkt kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker 

Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö ev. över rostade kokosflingor eller mandelspån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".