1 av 2
2 av 2
7 oktober

Njut av smörstekta kaneläpplen...

Äppletiderna är här! Syrliga, söta, stora, gröna, röda och små... Både trädgårdar och affärernas fruktdisker svämmar över av olika svenska äpplen. Varför inte servera dem på Alexandra Zazzis vis?

Lyssna när Alexandra Zazzi lagar mat:

Det här är Alexandra Zazzi:

Arbetar: Som frilansande kock och matskribent.

Varför kock: Har en genuin förälskelse till mat och kombinationen av smaker och möjligheter.

Första matminnet: Min farmors kök, värmen och livet. Vackra grönsaker och dofter.

Inspireras av: Duktiga småskaliga producenter av råvaror. Deras kunnande är sexigt i mina ögon.

Finns inte i kylskåpet: Alltid för mycket så att det är fullt, jag kan definitivt koka soppa på alla spikar som finns i mitt kylskåp.

Topp tre vardagsrecept: Soppa på trötta grönsaker, matveterisotto, spaghetti.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".