Matveterisotto med skinka, tomat och basilika

7 oktober med Alexandra Zazzi

Det här behöver du:

1 liten lök
2 msk rapsolja
3 dl dinkelmatvete
1 liter vatten eller buljong
1 dl krossade tomater
10 blad basilika
2 dl bondbönor, frysta
2 dl fint tärnad skinka
1 dl cocktailtomater
1 spetspaprika
ev. en klick creme fraiche eller lite grädde

Gör så här:
Finhacka löken och låt småsjuda i olja. Lägg i matvetet och låt fräsa runt under omrörning. Häll ihop tomaten och buljongen och häll lite i taget av blandningen i risotton. Efter 10 minuter är det dags att lägga i bönorna. Låt sjuda med under omrörning. Smaka av.

Lägg i skinkan och tomaterna skurna i klyftor, när matvetet börjar bli mjukt, smaka av med salt och peppar och rör i en klick crème fraiche eller grädde för att göra den lite krämigare. Låt det hela vila under lock i 10 minuter före servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".