1 av 2
2 av 2
14 oktober 2010

Bjud på knallgul kycklinggryta med russin, vitlök och saffran

Nu blir det marockanskt i grytorna när Maria Zihammou lagar mat! Varför inte prova hennes mustiga kycklinggryta med saffran, eller den friska och söta apelsinsalladen?


Det här är Maria Zihammou

Arbetar: Frilansjournalist, skriver mest om mat, receptkreatör, matstylist och kock.

Varför kock: Fick matintresset med modersmjölken. Det är så kul och så otroligt gott med mat!

Första matminnet: När jag försökte koka lutfisk till morfar och totalt misslyckades.

Inspireras av: Pappas egenodlade örter och mormor, hon kunde laga helt underbar husmanskost. Möten med människor och resor.

Finns inte i kylskåpet: Färska inälvor, tryffel eller gåslever.

Topp tre vardagsrecept: Strömming med mos och rårörda lingon, Soppa och plättar, Ugnsstekt kyckling med sallad och pistou.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".