Laxfärsbiffar

Av gästkockarna Peter Harrysson och Stefan Holmström
I Meny vecka 43 2005

500 g laxkött, malet eller skuret i bitar
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 msk potatispuré
1 tsk currypulver
1 lime
salt och nymalen vitpeppar
smör till stekning

Lägg alla ingredienser inklusive lite salt och peppa i en matberedare och kör till en fin färs med bra konsistens. Stek som pannbiffar i smör och servera med lite örtsmör och allehanda grönsaker som ugnsstekts i en god olivolja med salt och nymalen vitpeppar.

Exempel på laxens användbarhet. Vid Johans III:s hov gick det åt 860 färska laxar och 6 tunnor saltad lax – i månaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".