Pelle Johanssons raggmunk

Man måste inte äta fläsk till, den är lika god med bara lingonsylt eller löjrom. Eller varför inte som en rustikare våffla, med grädde och sylt.

4 port

1 ägg
½ dl vatten
8-10 medelstora potatisar
½-1 tsk salt
rapsolja till stekning

Ev. garnering: persilja

Vispa ihop ägg och vatten. Skala potatisen. Riv den fint, gärna i matberedare. Blanda genast det rivna med äggvispet och saltet. Hetta upp oljan i en stekpanna. Grädda smeten som stora plättar: Lägg i 3 klickar smet åt gången, knappt ½ dl smet per raggmunk. Bred ut smeten så att raggmunkarna blir tunna och frasiga i kanterna. Stek dem ljust guldbruna på båda sidor, eller grädda smeten som tunna pannkakor (knappt 1 dl smet per pannkaka). Garnera med persiljan. Servera med rimmat knaperstekt fläsk och rårörda lingon.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".