Bovetepannkaka

Ellen Wästfelt bjuder på vad som kan bli helgens höjdpunkt.

Bovete (som är en näringsrik trekantig ört!), vatten och salt vispas till önskad tjocklek. Förslagsvis 1 dl mjöl till 3 dl vatten och 1 tsk salt. Ska stekas länge så den får en knaprighet. Till vardags steker jag i rapsolja som är fleromättad och mycket hälsosam. Till helgen kanske i smör.

Tillbehör kan vara bär, rostade hasselnötter, honung, citron, lönn/agave sirap, råsocker och/eller yoghurt. Vilka nötter som helst är gott till detta och som sagt, ALLA nötter blir helt gudomligt goda när man rostar dem i en torr stekpanna. Rör med jämna mellanrum tills du ser att de fått en brun rostad färgton. Smaka dig fram!

Man kan även göra crêpes av bovetepannkakan med fyllning av tex: tomat, persilja, svamp, ost, ägg och/eller spenat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".