Vårgrönt: Rödspättafilé i gräslökspanad

Karin Franssons recept vecka 19, 2004

8 spättafiléer utan skinn (eller annan plattfisk)
2 dl finskuren gräslök eller blandade löksorter som skogslök, ramslök
2 ägg+2 äggulor
2-3 msk nyriven parmesanost
salt och peppar
vetemjöl till paneringen

Rör ihop dem hela äggen samt äggulorna, salt, peppar, gräslök och sist den rivna osten, låt stå och svälla i ca 10 minuter.

Hetta upp lite smörolja i en stekpanna. Doppa spättfiléerna först i vetemjöl, sedan i ägg- och löksmeten och direkt ner i stekpannan. Stek dem på medelstark värme 1-2 minuter på varje sida. Låt de inte bli allt för bruna, det är inte gott med bränd ost.

Servera filéerna med kokt nypotatis och en kaviar eller romsås samt en god blad- eller tomatsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".