Frankrike: Lammgryta med kronärtskockor

Anna Clara Sainte-Rose bor i Provence
2:56 min


Recept från Anna Clara Sainte-Rose i Aix-en-Provence, Frankrike

Ingredienser för 6 personer:
Urbenad lammbog 
12 små violetta kronärtsskockor (så små och späda som möjligt)
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
Timjan
Lagerblad
Salt & peppar
1 dl vitt vin
2,5 dl köttbuljong (från tärning)
3 msk olivolja

Gör så här:
Skär köttet i 3 cm stora kuber. Klipp bort överdelarna på kronärtskocksbladen (en ganska stor del, och ta av de nedre bladen). Skär dem i 4 "klyftor." Hacka löken.

Värm olivoljan i en tjockbottnad stekgryta. Bryn den hackade löken, tillsätt köttet och bryn även det, lägg i kronärtskockorna och häll över det vita vinet. Salta, peppra och tillsätt lagerblad och timjan. Häll till sist över köttbuljongen. Låt koka i 45 minuter. Klart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".