1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Ladda upp inför hösten: Här är maten med massor av energi

Grönsaker, frukt, olivolja, vitlök och färska örter i mängder. Med Halil Özdemars mat laddar du dina batterier med färgsprakande och vitaminrik mat från medelhavet.




... och så en specialare, perfekt som pastasås:

Det här är Halil Özdemar:

Arbetar: I min service/delikatessbutik på Haga Nygata, "En Deli Haga" i Göteborg.

Varför kock: Passionen för BRA mat.

Första matminnet: Kuru Fasülye (vita bönor i tomatsås med ris, och om man var rik, med ett par köttbitar i), en "nationalrätt" i Turkiet. Dofterna när man kom till storstan Sanli Urfa och fick äta på resturang.

Inspireras av: Att folk uppskattar min mat och kvalitén på råvarorna. Utlandsresor.

Finns inte i kylskåpet: Ketchup (om det inte varit för fyraåringens skull :) ).

Topp tre vardagsrecept: Couscous- eller quinoasallad med fetaost och grönsaker, Kurdisk linssoppa med mynta och färskpressad citron, pasta med yoghurt/spenat/dinkel och sallad.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".