Sparristema: Varmrökt Skånskt sidfläsk med Bjärsjölagårdssparris och pocherat ägg

I Meny vecka 21 2004

4 port

4 cm tjocka skivor varmrökt fläsk
4 pocherade ägg
1 rejäl bunt vit sparris, skalad
1 knippa gräslök
lite rapsolja, citronsaft och saft 

Koka sparrisen några minuter i lättsaltat vatten. Grilla de varmrökta fläskskivorna så de blir genomvarma. Finhacka gräslöken. Blanda lite olja med citronsaft och salt. Arrangera på varma tallrikar. Grillad fläskskiva, nykokt sparris, det pocherade ägget överstrött med gräslök och glaserat med marinaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".