Sparristema: Halstrad gösrygg med risotto, rökt sidfläsk, persilja, schalottenlökssallad, med råstekt grön sparris

I Meny vecka 21 2004

4 port

350 g gösrygg
100 g sidfläsk
12 gröna sparrisar
2 dl avorioris
2 schalottenlökar
ca ½ l kycklingbuljong
2 msk smör
1 dl riven parmesanost  

Stek sidfläsket i tärningar. Spara på fettet så att man kan råsteka sparrisen i det. Fräs finhackad schalottenlök. Tillsätt avorioris. Fyll på med kycklingbuljong (lite i taget) och koka al dente. Rör om med jämna mellanrum. Dra av kastrullen och montera med smör och riven parmesan. Låt vila 2 minuter. Stek sparrisen i stekfettet från sidfläsket. Blanda med schalottenlökbitar, bladpersilja, olivolja och citronsaft. Halstra gösryggen på hög värme på båda sidor och baka färdigt i ugn på 90º. Arrangera på tallrik med salladen och sidfläsket. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".