Sparristema: Grön sparris med smör

I Meny vecka 21 2004

4 port

1-2 knippen färsk sparris
salt
smör 

Skär av de nedersta grova centimetrarna på sparrisbuntarna. Trä sedan fyra gafflar genom gummibanden så sparrisen kan stå stadigt. Mät upp vattnet i kastrullen så det når till ett par centimeter under blomknopparna. Koka upp, salta och dra ner värmen. Ställ ner sparrisen och sjud tills den är mjuk, 10-15 minuter. Smält under tiden smöret på låg värme i en kastrull. Den som vill vara riktigt raffinerad klarar sedan smöret. Detta innebär att det gula hälls över i en annan kastrull medan de vita mjölkämnena på botten hälls bort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".