Aloo Gobi - vegetarisk blomkålsrätt

25 november med Naem Chitaar och Nitin Dhuri

Är en mycket vanlig vegetarisk huvudrätt i Indien. Gobi betyder blomkål.

Det här behöver du:
2 medelstora finhackade lökar
450 g potatis i 2 cm stora bitar
1 litet blomkålshuvud skuret i 2 cm stora bitar
½ tsk mald gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
2 hackade tomater
1 tsk socker
150 g ärtor
2 msk matolja
garam masala

Gör så här:
Hetta upp oljan i en kastrull på ganska stark värme. Fräs löken i 3-4 minuter tills den är brynt. Tillsätt potatisen samt blomkålen och rör om, tillsätt gurkmejan, chilipulver, spiskummin, saltet, tomaterna och socker. Fräs under omrörning i 2-3 minuter. Häll eventuellt på en liten skvätt vatten.

Lägg på locket och sänk värmen samt låt fräsa i ca 20 min på ganska svag värme - tills potatisen samt blomkålen är mjuka. Rör om ett par gånger under tiden så att grönsakerna inte bränner vid. Lägg i ärtorna i slutet. Strö över Garam Masala före servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".