Lavendelkyckling

25 november med Naem Chitaar och Nitin Dhuri

Detta är även en god variant till grillningen på sommaren.

Det här behöver du:
6 st kycklingbröst (skärs i små bitar)
100 g grekisk yoghurt
3 cm lång ingefära (rivs)
5 st pressade vitlöksklyftor
½ tsk torkad chili (krossas)
1 tsk Garam Masala
2 msk honung
1 tsk citronsaft
1 tsk grov malen rosepepparkorn
2 tsk torkad lavendel
salt efter smak

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till en smet och marinera kycklingbrösten med smeten. Låt det dra i ca 30 min.

Ställ sedan in kycklingbrösten i ugnen på 150 graders värme i ca 15-20 min.

Serveras med stekt ris, papaya/chilli chutney och mild tomat/senaps sås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".