Recept: ”Havsskum i kopp” - ostronsoppa

2 december med Stefan Karlsson

4 personer

Det här behöver du:
1 dm blekselleri fint hackad
2 st hackade schalottenlökar
½ msk smör
1 dl vitvin
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
½ st fiskbuljongtärning
5 st ostron
1 msk normalsaltat smör
1 st äpple i små fina tärningar

Gör så här:
1. Hetta upp smöret i en kastrull och lägg i hacket av lök och selleri.

2. Låt sautera utan att ta färg och slå i vinet.

3. Låt koka upp och tillsätt mjölk, grädde och fiskbuljongtärning.

4. Låt sjuda ett par minuter och slå buljongen i en blendermixer.

5. Tillsätt nu ostronet, dess vätska samt smöret och mixa tills helt slät konsistens.

6. Smaka av med vitpeppar.

7. Lägg äppletärningarna i botten på en kaffemugg och slå över rykande varm soppa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".