På bilden syns köttet som kokat i tomatsåsen till höger om melanzane parmigiana som man äter till.

Recept varmrätt: Il ragu

9 december med Pietro Fioriniello

Till denna rätt serveras  samt lite av tomatsåsen. Resten av tomatsåsen används i förrätten:  

4 pers

Det här behöver du:
400 g kalvkött, t ex entrecote
2 l passerad tomat
6 msk olivolja
10 st basilikablad
2 vitlöksklyftor med skal på
1 dl rött vin

Gör så här:

Svetta vitlöksklyftorna med skalet på, aglio in camicia, i olivolja. Lyft ur dem ur pannan. Skär köttet i stora tärningar. Bryn i oljan.

Tillsätt tomatsåsen och basilikablad och låt sjuda tills köttet är mört och klart. Rör då och då. Tillsätt vatten om såsen blir för tjock. Pastavattnet är gott att späda med. Men såsen ska tjockna och mörkna i färgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".