Bröllopsmeny av Fredrik Karlsson, Stuvenäs Gästgiveri

Menywebben vecka 22, 2004

Sparrispanacotta på sallad med coppachips

4 port
4 dl grädde
10 gröna sparrisar
3 gelatinblad
salt och vitpeppar
4 skivor coppa (lufttorkad fläskkarré)
lite blandad sallad med örter i (basilika, gräslök, körvel, dragon)

Koka upp grädden, mixa med sparrisen krydda och sila. Blöt lägg gelatin och smält, blanda i och häll upp i aluminiumform (typ till muffins) och frys. Allt detta kan göras i ordning innan. Ta ut pannacottan ur de frysta formarna, stjälp upp dom på örtsalladen och låt dom tina. Ringla gärna lite vinegrette runt om salladen. Coppachips torkas i ugn på 120º ca 30 minuter.

Kalvmedaljonger med örtsky, primörer samt rostad mandelpotatis

700 g kalvytterfilé putsas och styckas i 2 bitar var, steks i smör.
3 dl skysås
lite rött vin
hackade blandade örter (dragon, persilja, basilika, körvel)
4 msk smör

Blanda de fint hackade örterna med smöret. Koka upp skysåsen och tillsätt vinet, smaka av med salt och peppar. Blanda i örtsmöret.

10 tvättade delade mandelpotatisar,
rostas i ugnen på 175º i ca 30 min

4 salladslökar
4 knippen morötter
1 ask sockerärtor

Putsa och ansa grönsakerna och koka dom i saltat vatten med lite smör i.

Vaniljparfait med jordgubbar

6 äggulor
90 g socker
5 dl grädde
1 l jordgubbar

Vispa äggulorna och socker fluffigt. Vispa grädden lätt. Blanda ihop äggsmeten och grädden. Frys i läm plig form.

Fredrik Karlsson, Stuvenäs Gästgiveri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".