Jordgubbssalsa till grillad kyckling eller lax

Karin Franssons recept vecka 23 2004

½ slanggurka, lättskalad och skuren i fina tärningar
1 färsk sommarlök, knipplök
250 g färska ej för mogna jordgubbar, skurna i mindre tärningar
200 g cocktailtomater, i mindre bitar
1 färsk urkärnad chilipeppar, finhackad
3 kvistar basilika, bara bladen, strimlade
2 kvistar mynta, bara bladen, strimlade
3-4 msk äppelcidervinäger
½ msk flytande honung eller 1 msk fläderblomskoncentrat
6 msk olja, gärna god oliv och solrosolja blandad
salt och svartpeppar

Blanda honung vinäger, salt och peppar, rör sedan ner oljan och sist det hackade, låt marinera en stund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".