Mandelstekta kycklingbröst

Karin Franssons recept vecka 23 2004

4 kycklingbröst eller urbenat lårkött
3 msk vetemjöl
1-2 msk hackad citrontimjan
2 ägg
6 msk hyvlad mandel

Banka ut kycklingbrösten mellan en uppklippt fryspåse, salta och peppra. Vänd dem först i vetemjöl, blandat med hackad citrontimjan och sedan i uppvispat ägg och slutligen i de hyvlade mandlarna. Tag fram en panna och bryn dem i smör på medelstark värme runt om. Sänk värmen och stek dem vidare tills de har nått minst 65°. Eller sätt in dem i ugnen på 150° i ca 8 min. Kolla alltid innertemperaturen! Servera med en god blandsallad och mozzarellaost och tillhörande jordgubbssalsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".