Rostad blomkål med brynt salvia- och kaprissmör

Karin Franssons recept vecka 23 2004

1 fast knytet blomkålshuvud
80–100 g smör
3 kvistar salvia
finstrimmlat skal från ½ citron
3 msk hackade kapris

Smält smöret i en gryta och låt det bli nötbrunt. Dra av och låt de bruna prickarna sätta sig i botten. Skeda över det klarade brynta smöret till en panna, hetta upp igen. Plocka sönder salviabladen och kasta ner dem i det brynta smöret så det knastrar till, rör ner citronskal och kaprisen. Skär blomkålen i 1½-2 cm tjocka skivor, salta lätt och rosta dem i pannan, eller i 220° het ugn med lite av det brynta salviasmöret. Tag upp och lägg på ett fat och skeda det varma salviasmöret över med de brynta bladen. Droppa ev. över lite citronsaft och servera till kött eller fisk. Supergott!!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista