Jordgubbsbruscetta med vaniljmascarpone

Karin Franssons recept vecka 23 2004

6 skivor vetebröd
2 uppvispade ägg
1-2 msk vispgrädde
4-6 msk strösocker blandat med råsocker

Blanda ihop äggen med grädden och lägg ner vetebrödet en kort stund. Tag upp brödet och doppa det i sockerblandningen. Tag fram en belagd panna och stek brödet i smör på medelstark värme på båda sidor. Se upp, det bränner fort! Brödet är gott kallt eller nystekt. Sätt fram mascarponekrämen och marinerade jordgubbar, låt gästerna göra sin egen macka!

Mascarponekräm:
1 burk mascarponeostskrapet fån 1 vaniljstång
lite vaniljlikör
1 tsk florsocker

Vispa mascarponeosten tills den är luftig, tillsätt resten av ingredienserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".