Citrussocker med färska örter (till frukt och bär)

Karin Franssons recept vecka 23 2004

Citrussocker är gott till all frukt, att strö över jordgubbar eller att sätta frisk och exotisk fart på en fruktsallad.

1 limefrukt
½ citron
½ apelsin
4 msk strösocker
1 msk rårörsocker
1 kvist basilika (bara bladen)
1 kvist färsk dragon (bara bladen)
5 blad citronmeliss eller mynta

Tvätta limefrukten, citron och apelsin, riv skalet fint och blanda med socker. Hacka örterna ganska fint och blanda med citrussockret. Använd gärna dina rentvättade händer och nyp ihop det hela, då blandar sig smakerna med varandra. Strö det över färsk frukt (gärna jordgubbar) men även melon och nektariner blir supergoda!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".