Mangokyckling

Menywebben vecka 23 2004

4-6 port


4-6 kycklingfiléer
2 dl apelsinjuice
3 msk sweet chilisauce
salt och grovmalen svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 brk mango chutney
1 tsk curry

Dela kycklingarna i ca 3 delar och lägg dem i en ugnsfast form. Salta, peppra, ringla öve r sweet chili och slå på apelsinjuicen. Kör på 200º i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Vispa under tiden grädden riktigt fast och vänd sedan i chutneyn och curry. Ta ut kycklingen och häll av juicen. Klicka på grädden och kör dem i ugnen ca 15 minuter tills det puttrar lite. Servera med ris och gärna färsk kokt broccoli.

Elin Hallberg, Kökschef Restaurang Hov, Östersund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".