Portugal: Kabeljobullar Bacalhaubullar, Pastelinos de bacalhau

I Meny vecka 24 2004

400 g torkad kabeljo (som blötlagts över natten i kallt vatten)250 g potatis
1 glas portvin
1 lök
1 stor knippa persilja
4 ägg
peppar
malen muscotnöt
olivolja att fritera i

Koka potatisen och torrfisken, var för sig. Rensa därefter bort skinn och ben och passera genom ett såll. Mosa den kokta potatisen och blanda den med den smulade fisken. Häll i portvinet. Hacka löken och persiljan mycket fint och blanda med fisken och potatisen. Tillsätt äggen, ett och ett, under kraftig omrörning. Krydda med peppar och riven muskotnöt och kontrollera sältan. Hetta upp olivoljan och fritera bullarna, som med hjälp av två matskedar formats som små ägg. Låt rinna av på papper och servera antingen varma eller kalla.

Recept ur boken Köksvägen till Portugal av Katarina och Harald Nordli

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".