Recept: Räkcocktail

20 januari 2011

Har man färska räkor är det förstås extra lyxigt, annars går det bra med frysta som man tinar på tidningspapper.

4 pers

200 g skalade räkor
1 grapefrukt
½ huvud grönsallad
2 ägg, hårdkokta
1 dl gröna ärter
ca 1 dl Rhode Islandsås el. 1 dl gräddfil + 2 msk tomatpuré
dill till garnering
ev. 1 tomat i klyftor

Skala grapefrukten och skär ut skinnfria klyftor. Bottna cocktailglas eller små portionsskålar med strimlad gönsallad.

Varva grapefrukt, äggklyftor, ärter och räkor i glasen. Skeda över ett par matskedar dressing i varje glas. Garnera med sallad, dill och ev. en tomatklyfta.

Räkcocktail! Då var det fest! Vi var nytvättade och åt högtidligt den goda förrätten.


Viveca, född 1945
Recept ur:  Lilla nostalgiboken 50-talet av Annica Triberg & Eva Kallhed

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista