Recept: Spaghetti med köttfärssås

3 februari 2011

På 1960-talet sa man aldrig pasta. Man sa makaroner eller spaghetti. Makaroner stuvade man och åt med köttbullar eller falukorv, spaghetti åt man med köttfärssås. Punkt slut. I dag varierar vi mer, men det är alltid roligt att återvända till bardomens original ibland.

Till 3-4 pers

½ burk krossade tomater
1½ dl vatten
1 tsk soja
1 tsk torkad oregano
400 g köttfärs
salt, peppar
nykokt spaghetti till servering

Blanda allt utom köttfärsen i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och lägg ner köttfärsen i omgångar, så att det hela tiden kokar. Låt puttra utan lock medan spaghettin kokar, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet och servera med köttfärssåsen.

Recept från Lilla nostalgiboken 60-talet Annica Triberg & Eva Kallhed

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".