Recept: Chokladpudding

3 februari 2011

Pulver var 1960-talets svar på alla efterrättsfrågor. Snabbt och smidigt. Chokladpudding och citronfromage var storsäljarna och ungarna trodde att det var så det skulle smaka. Fast här och var fanns det envisa morsor som vägrade att bli pulveriserade. Nu kan man förstå dem. Så mycket godare originalet är!


Till  4 pers

6 dl mjölk
5 msk maizena
3 msk strösocker
3 msk kakao
1 ägg
1 msk vaniljsocker
vispgrädde till servering

Blanda mjölk, maizena, socker, kakao och ägg i en kastrull. Sjud under omrörning till en tjock kräm. Ta bort kastrullen från plattan och låt krämen svalna lite. Smaksätt med vaniljsocker. Häll upp krämen i en vattensköljd skål eller i portionsforma. Ställ i kylskåp i ett par timmar. Vispa grädde och servera till. 

  

Recept från Lilla nostalgiboken 60-talet Annica Triberg & Eva Kallhed

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista