Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Ugnsbakade äpplen

27 januari 2011

4 äpplen

40 g mandlar (hackade) eller hassel- och pecannötter blandad
60 g mandelmassa + 1 droppe bittermandelarom
20 g smör
4 sockertärningar
1 tsk vaniljsocker
smält smör

Sätt ugnen på 200°.

Skölj äpplena och skär av ett lock. Stick ut kärnhuset med en äppelutstickare.

Rosta mandlarna i en torr panna, låt dem svalna och blanda sedan ihop dem med smör, mandelmassa + bittermandelarom samt vaniljsocker, forma en rulle av smeten.

Sätt äpplena i en ugnssäker smord form. Lägg en sockertärning under varje äpple och fyll äpplena med en bit av mandelrullen. Lägg på locket, pensla det med lite smör och sätt in i ugnen i ca 25 minuter, pensla gärna äpplena någon gång under gräddningen.

Servera med en god vaniljsås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".