Svens Heja-Sverige-matjes

I Meny vecka 25 2004

1 burk matjessill
kaviar, ex. Kalles
rädisor
persilja
gräslök
potatis

Garnering:
crème fraiche
dill

Så här lätt fixar du vinnartårtan:

Skrubba och koka färskpotatisen. Skiva potatisen och stek skivorna gyllenbruna i lite smör. Bred ut dem på ett fat och klicka lite kaviar över. Täck med matjesbitarna. Finhacka rädisorna, persiljan och gräslöken och lägg som en matta över anrättningen. Garnera med några klickar crème fraiche och dillvippor. Låt stå i kylen någon timme. Serveras inför matchen med en svensk flagga i mitt i härligheten. Öl och snaps är perfekt till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".