Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Kryddig korvgryta

Publicerat torsdag 3 februari 2011 kl 08.00
Kryddig korvgryta. Foto: Simon Björling SB Media

4 port

300 g falukorv, strimlad
1 förp. bacon, strimlad
1 gul lök, hackad
2-3 tsk curry
2 msk tomatpuré
2 msk fransk senap
2 dl vatten
2 dl crème fraiche
salt
peppar
ev. maizena till redning

Gör så här:
Knaperstek bacon. Bryn på korven tillsammans med lök, curry, tomatpuré och senap. Tillsätt vatten och låt koka upp och rör ner crème fraiche och sist bacon. Red ev. av det med maizena. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".