Foto: Simon Björling SB Media

Recept: Stekt Vittlingfilé

med tomat och kapris crème fraiche smaksatt med gräslök och dill samt potatispuré

500 g vittlingfilé
mjöl
smör
2 tomater
2 msk kapris
2 dl crème fraiche
½ dl vatten
3 msk finklippt gräslök
3 msk finhackad dill
salt och nymalen vitpeppar

Vänd vittlingfilén i vetemjöl smaksatt med salt och nymalen vitpeppar. Stek vittlingfilén gyllenbrun i smör.

Klyfta tomaterna och skär bort kärnorna. Smörfräs tomaterna och kaprisen lätt i smör i en kastrull. Blanda ner crème fraiche, vatten och låt koka upp.

Blanda ner gräslök och dill, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.


Potatispuré:
600 g potatis
1½ dl standarmjölk
25 g smör
salt och nymalen vitpeppar

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av.

Pressa potatisen genom en potatispress i en bunke. Värm mjölk och smör i en kastrull och blanda det i den pressade potatisen. Vispa till en fin puré. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Servera färsk broccoli till Vitlingen.

Smaklig måltid!
Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".