Karins midsommarmat: Ört- och valnötssås till grillat

Karin Franssons recept i Meny vecka 25 2004

125 g valnötskärnor
6 msk olivolja
2 msk tomatpuré
½-1 dl torrt vitt vin
3 msk hackade örter som timjan, persilja, basilika och oregano
1 schalottenlök, finhackad
1-2 pressade eller hackade vitlöksklyftor
½ tsk sambal olik
1 msk honung
salt och svartpeppar

Finhacka valnötterna. Rör ihop tomatpurén med salt, peppar, honung, vitlök, hackad schalottenlök och sambal olek, vispa sakta ner oljan. Ev. kan man riva och röra ner lite apelsinskal, det blir picant! Den här såsen passar till både kött, fågel och fisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".