Karins midsommarmat: Ananaschutney

Karin Franssons recept i Meny vecka 25 2004

1 ananas
1 gul lök
3-4 msk vitvinsvinäger
1 röd och 1 grön chilipepparfrukt
1 nypa salt
1 msk rårörsocker
1 bit hel kanel
2 cm färsk riven ingefära

Skala ananasen och dela den i 4 delar, skär bort den hårda mittbiten. Tärna 3 delar av ananasen i små tärningar. Resterande ananasbiten mixas med några msk vatten, sila av och spara saften. Skala och finhacka löken, dela chilipepparfrukterna, kärna ur dem och finhacka sedan. Koka upp ananassaften med vinägern, kanelbiten och rårörsockret. Tillsätt lökhacket och den rivna ingefäran, låt puttra tills det börjar bli en lätt sirapsaktig konsistens. Tillsätt ananastärningarna och chilihacket, låt koka upp och dra av. Smaka av med ev. lite färsk riven limeskal eller hackad citronmeliss. Ställ kallt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista