Karins midsommarmat: Grön remouladesås med yoghurt

Karin Franssons recept i Meny vecka 25 2004

2 ägg
20 g kapris
80 g cornichons
1 bunt gräslök
1 bunt dill
1 tsk hackad fransk dragon
1 tsk fransk senap
2 äggulor
1-2 msk citronsaft
ca 2 dl solrosolja
100 g matlagningsyoghurt eller kesella, mager
salt och peppar

Koka äggen 10 minuter, skala och hacka dem. Hacka kaprisen och de små gurkorna ganska fint, hacka dillen och skär gräslöken i små rullar. Rör ut senapen med äggulorna och citronsaften, rör ner oljan först droppvis och sedan i en jämn stråle, rör (gärna med elvispen) tills det blir en majonnäs. Rör ner yoghurten, salta och peppra och rör sist ner de hackade äggen samt örterna, smaka ev. av med lite worchestersås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".