Karins midsommarmat: Örtig och god grillmarinad till kött

Karin Franssons recept i Meny vecka 25 2004

1 dl rapsolja
1 dl balsamvinäger
200 g honung
500 g chilisås
2 gula lökar finhackade
1 msk paprikapulver
1 msk malen svartpeppar, från kvarnen
1 tsk chilipasta typ sambal olek
8 msk färska hackade örter t.ex. basilika, persilja,
rosmarin, timjan, oregano eller 6 tsk torkade örter
8 klyftor vitlök, hackade eller pressade, tag mindre om ni inte tycker om vitlök
6 cl cognac eller rom

inget salt!!!

Blanda ihop alla ingredienserna till en marinad, använd gärna elvisp eller matberedare. Marinera köttet, t.ex. lamm, gris eller oxkött, helst 1 dygn.

Den här marinaden är även god att servera som sås till det grillade köttet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".