Karins midsommarmat: Karins midsommarsill med rabarber

Karin Franssons recept i Meny vecka 25 2004

2 burkar inläggningssill
skal från ½ citron

Lag:
2 röda lökar
10 cm rabarber
2 lagerblad
1 msk kryddpeppar
2 kryddnejlikor
1 liten bit hel kanel ca ½-1 cm
3 kvistar dragon
1½ dl ättiksprit, 12%
3 dl strösocker
2½ dl vatten

Skala och skiva löken, strimla rabarbern. Koka upp vatten, socker ättiksprit och alla kryddor. Tillsätt sedan den strimlade rabarbern och löken, koka vidare i ca 1-2 minuter, dra av och låt kallna. Skär upp sillen i sneda bitar och lägg ner i en burk tillsammans med det strimlade citronskalet. Häll på lagen och ställ kallt i 2 dygn.

Vid serveringen:

Strimla ½ röd lök och 5 cm rabarber fint, salta och sockra på dem så de blir gravade och toppa sillen med det och ev. några dragonkvistar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".