Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
10 februari 2011

Sportlovsmat

Vinter- och sportlovsmat står på veckans meny i Meny.  Karin Fransson gör bland annat köttfärsbiffar och en gratinerad köttfärstårta som serveras med en grönsallad och crème fraichesås.



Håkan Larsson bjuder på underbart värmande bondmat från Apulien på den italienska klacken, rustikt men helläckert. På bordet står pasta med kikärter, fläsk och chili.

Tillsammans med kockveteranen och kockarnas kock Leif Mannerström träffar vi "Årets Unga kock", 24-årige Oskar Petersson i ett samtal om svensk gastronomi igår och idag.

Karsten Thurfjell tipsar om nya viner och Meny besöker också ett klosterkök från 1200-talet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".