Färsbiffar. Foto: Karin Fransson

Recept: Färsbiffar med fetaost och oliver

10 februari 2011

400 g blandfärs eller lamm- och fläskfärs blandad

50-80 g fetaost
1 ägg
30 g svarta oliver (urkärnade gärna Kalamataoliver)
1 stor gul lök + 1 vitlöksklyfta
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
½ -1 tsk oregano
fint rivet skal från ½ citron
salt och nymalen svartpeppar 

Lägg ströbrödet i mjölken en stund innan färsen ska blandas.

Skala och finhacka löken, riv vitlöksklyftan, skiva oliverna och smula sönder fetaosten.

Blanda ihop detta med färsen, salta och peppra och tillsätt sedan ägget, oregano, citronskal och slutligen ströbrödet.

Blanda ihop till en färs, blanda inte för länge bara, då blir biffarna sega.

Forma små biffar av smeten och stek dem sedan i olivolja ca 3 minuter på varje sida.  

Servera med tzatziki samt klyftpotatis eller en god kryddig tomatsås och pasta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".