Recept: Grynbullar

10 februari 2011

Detta bröd rekommenderar vi som ett fint frukost eller matsäcksbröd, halvgrovt och gott.

60 st

4 dl havregryn
6 dl kli
14 dl vatten
1 dl olja
6 dl vatten
2 pkt jäst
1 msk salt
½ dl sirap
ca 4 l rågsikt

Koka havaregryn, kli och vatten till en gröt ca 5 minuter, låt svalna. Tillsätt olja, fingervarmt vatten, jäst, salt, sirap och den större delen av mjölet. Arbeta ihop degen, den skall vara ganska lös. Låt jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Baka ut 4 st avlånga långsmala limpor som du sedan plattar till och skårar ut i trekantiga bröd. Nagga. Låt jäsa i ca 20 minuter och grädda därefter i 225 grader ca 10 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".