Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Grovt bröd med russin och linfrön

10 februari 2011

Ett grovt bröd med russin och linfrön. Ett mättande bra frukostbröd.

50 g jäst
5 dl vatten
½ dl olivolja
1 msk salt
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
ca 10 dl vetemjöl
1 ägg
ca 1½ dl russin
½ dl linfrön (hela) blöt ej
ca 1 dl klippta torkade aprikoser

Värm vatten till 37 grader, tillsätt jästen och rör om tills jästen har lösts upp. Blanda rågmjöl, gramhansmjöl och salt i en skål. Tillsätt lite av mjölblandningen från bunken. Nu kan du hälla i russin och linfrön. Knåda in det riktigt och tillsätt aprikoserna. Låt det jäsa i ca 30 minuter. Knåda och forma till bullar eller  1-2 limpor. Gräddas i 225 grader i 10 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".