17 februari 2011

Ljuva 70-tal!

I veckans Meny blickar vi tillbaka på 1970-talet. På menyn står bl. a plankstek och päronhalvor med smält mintchoklad. Klassisk 70-talsmat som gärna serverades i gillestugan.




Men det blir inte bara skåpmat från 1970-talet. Kastrullhäxan Tina Brantberg serverar en modern kinagryta

och Mats Ahlberg ger tips och recept på mat att ta med till jobbet.  

Meny har också träffat männen bakom matguiden Sveriges Bästa Bord, som i år firar 20-årsjubileum.

Vi besöker även Myrvikens skola i Jämtland där hemkunskapseleverna har gett ut en brödbok med massor av recept för alla som gillar att baka. 
 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".