Kladdkaka

17 februari 2011

För att baka den behöver du en 24-cm kakform med löstagbar botten.

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
florsocker till garnering

Till servering:
vispad grädde

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Rör samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör till sist ner det smälta smöret.

2. Grädda kakan i ca 25 minuter. Den ska bli låg och ha en hård yta men vara kladdig i mitten.

3. Låt kakan svalna, pudra över florsocker och skär den i snibbar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".