Rödbetsgazpacho

I Meny 1 juli 2004

6-8 koppar

1 knippe rödbetor
5 dl vatten+1 tärning grönsaksbuljong
1½ dl röda linser
1 stor gurka
½ dl vitvinsvinäger
1 röd lök, finhackad
1 tsk salt
ca 2 tsk grön tabasco

Tvätta rödbetorna, skär bort blasten men inte rottråden och koka dem mjuka i lättsaltat vatten 20-30 minuter. Spola i kallt vatten och skala. Koka upp buljongen. Lägg i linserna och koka 8-10 minuter. Sila av och låt kallna. Skala gurkan, kärna ur, skär den i bitar och mixa med rödbetorna och linserna. Smaksätt med olivolja, vinäger, lök, salt och tabasco. Kyl soppan inför serveringen och späd eventuellt med vatten till lagom soppkonsistens.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista