Saltbakade rödbetor

I Meny 1 juli 2004

4 port:

8-12 små färska rödbetor
grovt medelhavssalt
smör eller olivolja till servering

Behåll skalet och lite av blasten på rödbetorna då de bakas, då blir de saftiga. Borsta och skölj rödbetorna. Låt 2 cm av blasten vara kvar. Torka av dem och lägg dem i rikligt med grovt salt i en ugnssäker form. Stoppa ner hela rödbetorna i saltet så att endast blastens syns. Ställ in formen mitt i ugnen i 30-50 minuter eller tills rödbetorna är mjuka. Känn med sticka. Servera rödbetorna med smör eller olivolja t.ex. till kyckling eller halstrad lax eller som grönsaksrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista