Hans Gornitzkas strömmingslåda

I Meny 1 juli 2004

Tag reda på både rommen och mjölken från försommarströmmimg, rensa från blod, fjäll och simblåsor. Skölj lätt och låt rinna av. Blanda ägg och mjölk i proportioner som en äggstanning. Blanda i rikligt med hackad dill, krydda med lite vitpeppar och salt, det ska vara mer salt än för en äggstanning. Lägg rommen och mjölken i en smord ugnseldfast form, häll ägg/mjölk/dillblandningen över och rör om lätt. Strö lite dillfrö ovanpå. Grädda i ugn på 200 grader tills allt ”stannat” och ytan är gyllenbrun. Kan serveras ljummen till kokt nypotatis, men allra bäst kall som bufférätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".