Recept: Pösig ugnsomelett med nässlor och ramslök

21 april 2011

Ca 8 pers.

5 dl vispgrädde
3 dl mjölk
2 dl finhackade förvällda nässlor
1 dl finhackad förvälld ramslök eller ruccola
2 finhackade salladslökar el en bit purjolök
1 -2 pressade vitlöksklyftor
50 gr riven lagrad prästost
6 äggulor + 6 äggvitor
salt, vitpeppar
Lite nymalen muskotnöt

Börja med att koka upp mjölk och grädde.

Smält en klick smör och fräs 1,5 dl av hacket däri, pressa ner vitlöken och rör ner det i gräddmjölken, salta och peppra och tillsätt lite muskotnöt.

Rör slutligen ner en äggula i taget samt den rivna prästosten, drar av från värmen. Vispa äggvitorna till tjockt skum med en nypa salt, rör ner i gräddmjölken, se till att det är väl blandad.

Smörj en ugnssäker form väl och häll i smeten. Placera formen i långpannan med lite varmt vatten i, grädda i 175-200° varm ugn ca 30 minuter.

Den här härliga omeletten kan förberedas och sedan värmas lätt.

Den passar till det mesta på buffén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".