Laxrillette (laxröra)

Fruntimmersträff vecka 30 - Till Margareta

400 g varmrökt lax (skinnfri och urbenad)
1 dl hackad dill och gräslök
2 hackade salladslökar
1 msk bostongurka
1 msk hackad kapris (kan uteslutas)
salt och nymalen peppar
150 g créme fraiche
1-2 msk majonnäs
ev. lite citronsaft och riven pepparrot 

Tag fram den varmrökta laxen, se till att alla ben är borta. Lägg ner laxköttet i en bunke. Peppra och tillsätt de hackade örterna, salladslöken, bostongurka, kapris, créme fraiche och majonnäs. Gaffelmosa det hela tills det blivit en röra, men arbeta inte allt för mycket. Smaka av en gång till med ev. mera nymalen peppar och gärna lite citron och riven pepparrot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".