Bröd med pumpakärnor och dillfrö

Fruntimmersträff vecka 30 - Till Magdalena

50 g soltorkade tomater
70 g pumpakärnor
½ tsk stötta dillfrö
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ –1 tsk salt
1 tsk råsocker
ca 1,6 dl mjölk
3 tsk olja 

Sätt ugnen på 180°. Koka upp 1 dl vatten och slå över de siltorkade tomaterna, låt stå i 5 min. och hacka dem sedan. Rosta pumpakärnor och dillfrö i en torr panna tills det doftar gott. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Låt degen stå och svälla i ca 30 minuter. Knåda igenom degen och forma en oval bulle och lägg den på en bakplåt, klädd med bakplåtspapper. Sätt in brödet i ugnen, 180°, i ca 30-40 minuter.  Ev. behöver man täcka av brödet mot slutet av gräddningen. Låt brödet svalna på ett galler. Skiva upp brödet och rosta det gärna, då är det som godast!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".