Likör-Trifle med mascarponeost

Fruntimmersträff vecka 30 - Till Emma

150 g socker- eller tigerkaka
4 – 6 cl likör t.ex. citruslikör eller Amaretto eller den ni älskar mest
2 äggulor
3 msk strösocker
1 tsk vanillinsocker
250 g mascarponeost
250 g kesella, mager
1 apelsin, saft och lite rivet skal
¼  tsk malen kanel
1½ dl vispgrädde 

Skär sockerkakan i tärningar och bottna portionsskålar med det. Droppa över likören. Vispa äggulor och socker samt vanillinsocker tjockt och blanda ihop med kesella, mascarponeost, apelsinsaft och skal samt kanel. Vispa grädden och blanda ner i krämen med varsam hand. Skeda krämen över de berusade kaktärningarna och ställ kallt i ca 1 timma. Vid serveringen dammar man över lite kakao eller toppar med finhackad dajm. Här passar det med marinerad frukt efter säsong. Vill man inte använda likör, går set bra att koka ihop apelsinsaft, lite rivet skal och råsocker tills 1/3 del återstår. Droppa detta över kaktärningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".